Vállalkozás: Most a jegybank milliárdos közbeszerzésén nyert a 4iG | hvg.hu – hvg.hu

Read Time:57 Second
Vállalkozás: Most a jegybank milliárdos közbeszerzésén nyert a 4iG | hvg.hu – hvg.hu

Központi adattárolót szerez be Jászai Gellért cége az MNB-nek.

A 4iG Nyrt. nyerte el a Magyar Nemzeti Bank 1,924 milliárd forint keretértékű közbeszerzését, amelyet a központi adattároló beszerzésére írtak ki.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint a jegybank központi vállalati adattárolói tervezett élettartamuk végére értek, ez pedig – a kapacitások bővítésével – magasabb teljesítmény- és szolgáltatáspozíciójú új eszköz bevezetését tette szükségessé.

Mint írták, a központi adattároló a jegybank informatikai infrastruktúrájának alapvető berendezése. A szállítandó eszköznek magas rendelkezésre állás mellett képesnek kell lennie a következő hét évben jelentkező adattárolási feladatok ellátására, a szerverpark, az adatfeldolgozó rendszerek kiszolgálására, a virtualizált eszközök és megoldások támogatására.

A közlemény szerint a beszerzés ügyében uniós, nyílt közbeszerzési eljárás zajlott le.

Az informatikai cég legutóbb egy 300 milliárd forint keretösszegű tenderen nyert, azt a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. írta ki.

Jászai Gellért: Senki sem tart pisztolyt a fejünkhöz

A kormány nem kényszeríti túl drága terjeszkedésbe a céget – állítja a korábban Mészáros Lőrinc nevével összefonódó 4iG főtulajdonos-irányítója. Cége többségi részesedést szerez az Antenna Hungáriában, de szerinte az állam jól jár majd azzal, hogy kisebbségi tulajdonos lesz.

Eredeti forrás:
http://hvg.hu/kkv/20210927_magyar_nemzeti_bank_4ig_adattarolo_kozbeszerzes

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %