Hárommilliárd forintos megbízást kapott a jegybanktól Matolcsy Ádám barátjának cége – hvg.hu

Read Time:1 Minute, 8 Second
Hárommilliárd forintos megbízást kapott a jegybanktól Matolcsy Ádám barátjának cége – hvg.hu

Száraz István vállalkozása nem először jut milliárdos keretmegbízáshoz a Magyar Nemzeti Banktól.

A Matolcsy Ádám barátjaként is ismert Száraz István cége lett a befutó a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs tenderén, így a Frank Digital Kft. láthatja el a Matolcsy György által vezetett szervezet kommunikációs tevékenységéhez kapcsolódó feladatokat idén és jövőre – írja a 24.hu

A megbízás keretösszege nettó 3 milliárd forint, a szerződés ennek kimerüléséig vagy 2022. december 31-ig hatályos.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumok szerint az MNB a teljes keretösszeg 70 százalékára vállalt lehívási kötelezettséget úgy, hogy ebből várhatóan 15 százalékot kreatív tervezésre és gyártásra, 75 százalékot médiavásárlásra, 10 százalékot pedig PR- és rendezvényszervezési feladatokra fordítanak.

Eddig is Szárazék látták el a jegybank kommunikációs feladatait, tavaly novemberben a Frank Digital nyerte el az MNB kommunikációs keretmegbízását a 2020-2021-es időszakra, 2 milliárd forint plusz áfáért, előtte pedig 2019. október 7. és 2020. december 31. közötti időszakra kaptak nettó 1 milliárd 950 milliós keretmegbízást, amelyet tavaly 3 milliárd forintig bővítettek. 

Száraz nemcsak baráti, hanem üzleti kapcsolatban is áll Matolcsy Ádámmal, Matolcsy György jegybankelnök fiával: tőle vette meg a kormányközeli Origót kiadó New Wave Media Csoportot.

Matolcsy György fiának barátja idén egy volt MNB-s szálloda tulajdonosai között is feltűnt.

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/kkv/20210929_Harommilliard_forint_megbizas_jegybank_Matolcsy_Adam_Szaraz_Istvan

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %