Egyik napról a másikra lecserélik az MVM vezetőjét, volt kormánytag kerül a helyére – hvg.hu

Read Time:1 Minute, 27 Second
Egyik napról a másikra lecserélik az MVM vezetőjét, volt kormánytag kerül a helyére – hvg.hu

Kóbor György megy, a helyére Czepek Gábor érkezik a Szerencsejáték Zrt. éléről. A csere teljesen váratlan.

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-i hatállyal Dr. Czepek Gábort (képünkön) nevezte ki az MVM Csoport élére. Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől – közölte a miniszter kommunikációs főosztálya szeptember 29-én.

A közlemény méltatja Kóbor György munkáját, a távozása ezzel együtt teljesen váratlan. Kóbor utolsó nyilvános szereplése pár nappal korábban az MVM és az orosz Gazprom közötti, hosszú távú gázszerződés aláírása volt. Az elnök-vezérigazgatóval az Index készített nagyinterjút, ez 24-én jelent meg, és szó sem esik benne a távozásáról. Ebben az MVM tervezett tőzsdére lépéséről beszélt, arról, jó befektetésnek tartja, hogy a társaság borsos áron megvásárolta Mészáros Lőrinc érdekeltségéből a Mátrai Erőművet, illetve arról, hogy a paksi bővítés csúszása miatt foglalkoznak a működő blokkok üzemidejének meghosszabbításával.

Kóbor György ugyanolyan hirtelen került az MVM élére, mint ahogy távozik onnan. 2018 nyarán, nem sokkal azután, hogy Mager Andrea átvette az MVM fölötti tulajdonosi jogok gyakorlását, vélhetően egy belső botrány nyomán közös megegyezéssel távozott Zsuga János vezérigazgató és Csiba Péter elnök is, mindkét cím Kóbor Györgyre szállt. A vezető az NKM Nemzeti Közművektől érkezett (az NKM azóta MVM Next néven betagozódott az MVM-csoportba), azt megelőzően az MVM-nél dolgozott gazdasági vezérhelyettesként. Ekkor nem csak az MVM elnöke és vezérigazgatója távozott, lényegében a cég teljes felsővezetése lecserélődött.

Kóbor utódja, Czepek Gábor 2018 vége óta a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnöke. Korábban 2010-től kezdve a kormányban töltött be különféle pozíciókat, az igazságügyi tárcánál volt főosztályvezető majd helyettes államtitkár, 2014-től pedig a fejlesztési minisztériumban közigazgatási államtitkár. Végzettségét tekintve jogász.

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/kkv/20210929_mvm_vezetocsere

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %