Az MVM miatt csúszik a Graphisoft Park bővítése, és ez egyre többe kerül a cégnek – hvg.hu

Read Time:1 Minute, 14 Second
Az MVM miatt csúszik a Graphisoft Park bővítése, és ez egyre többe kerül a cégnek – hvg.hu

Az MVM szerint folyamatos az egyeztetés az egykori Óbudai Gázgyár kármentesítéséről, de a Graphisoft Park vezetője azt mondta erről a Világgazdaságnak, örülnének, ha tényleg így lenne.

Másfélszeresére bővülhetne a budapesti Graphisoft Park az egykori Óbudai Gázgyár beépítésével, de a kármentesítés csúszása miatt továbbra sem tudni, mikor kezdhetnek építkezni – derül ki a Világgazdaságból. A szennyező, a Fővárosi Gázművek utódja az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., így a terület rehabilitálásáért is ez a cég felel.

A lap idézte az MVM elnök-vezérigazgatóját, Kóbor Györgyöt, aki a múlt héten arról beszélt nekik, hogy a kármentesítésről folyamatosak az egyeztetések. Kocsány János, a Graphisoft Park vezérigazgatója erről most úgy nyilatkozott: nagyon örülnének, ha valóban így lenne.

Azzal kell számolnunk, hogy a késés közel duplájára növeli az irodaépítés költségét az északi területen

– mondta Kocsány, utalva az építőiparban elszálló árakra. A kármentesítés megkezdésétől számítva nagyjából két év lenne, mire elkezdhetnének építkezni – a lap úgy tudja, a Fővárosi Önkormányzat már évekkel ezelőtt elfogadta az erről szóló beavatkozási tervet.

A terület 11,6 millió eurót ér, és nagyjából 3,2 hektár, amelyre 40 ezer négyzetméternyi iroda lenne építhető. A Graphisoft Park most 82 ezer négyzetméternyi bérbeadható területének kihasználtsága 94 százalékos, ezért nem gondolkoznak abban, hogy eladják az egykori gázgyárat.

Az MVM a lap megkeresésére csak jövő hétre ígért választ az ügyben. A Pest Megyei Kormányhivatal többszöri módosítás után 2022. december 31-ét adta meg határidőként a kármentesítés elvégzésére – emlékeztettek.

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/kkv/20210929_graphisoft_park_mvm_gazgyar_ingatlan_karmentesites

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %