Zenei youtubert kerestünk
2019-09-24
Elhiszed?
2019-10-08

A 20. Internet Hungary

60254502_10158448479551632_1752543473644339200_n.jpg

2000-ben történt talán a legnagyobb váltás eddig az életemben. Januárban elkezdtem dolgozni az Index.hu-nál mint marketing asszisztens és ezzel együtt Budapestre költöztem, majd a nyáron lakást is vettünk, és ezzel véglegesen ide telepedtünk. De azért is volt ez számomra nagy váltás, mert az Index.hu volt az első “igazi” munkahelyem, addig jobbára olyan cégekben dolgoztam, ahol vagy teljesen kötetlen volt a munkaidőm, vagy e mellé még tulajdonos is voltam.

De 2000 a hazai internet életében is fontos év volt. Részben azért, mert ekkor készült az első valóban komoly kutatás a magyar internetről (az iBasic), részben azért, mert ekkor indult el az a konferencia sorozat, amely a legnagyobb hazai internetes konferenciává vált: az Internet Hungary.

Én Indexesként azt a nemes feladatot kaptam, hogy menjek el, nézzem meg a helyszínt, ami akkoriban a Club Tihany szálloda (egészen pontosan annak teniszpályái) volt. Így egy kellemes napon egy Mazda kisbuszban találtam magam a szervezőkkel, Csermely Ákossal és csapatával.

Így kezdődött.

Az első Internet Hungary több ok miatt is emlékezetes volt, részben a viták, részben a hangulat miatt. Olyan érzése lehetett az embernek, hogy ez az egész dolog, amit mi az interneten műveltünk, tényleg komoly. Hozzá kell tennem: az internet penetráció ekkoriban 10% körüli volt, vagyis valójában 10 emberből egy használta az internetet legalább havi rendszerességgel.

ihbor.jpgEzt az üveg bort az első Internet Hungary-n kaptam, mindenki kapott ilyet. Aztán elkeveredett.
Kicsit koszos is lett szegény…

Aztán pár év múlva eljutottam még egy napra a Neo Interctive jóvoltából (amikor ott dolgoztam), és 2005-ben ezt a blogot is elindítottam – ami miatt 2006-ban már mint blogger mehettem el a konferenciára, és tudósítottam is.

Később mint előadó, aztán mint moderátor és végül mint műsorvezető is részt vettem a konferencián, az elmúlt években lényegében mindig ott voltam (köszönöm Csermely Ákosnak, ezúton is!). Végigkövethettem, ahogy először egyenrangúvá vált a tavaszi testvér konferenciával, a Media Hungary-vel, majd méretében és hatásában le is hagyta azt – ahogy az internet is egyre fontosabbá volt a médián belül.

A mai napig sok ismerős arcot látok Siófokon, ahova átköltözött a rendezvény (a költözésről, emlékezzünk…), és sok az új ember is, ami természetes. A két nap alatt 2500 ember megfordul ott, és szünet nélkül több, mint 200 előadó tartja sok teremben az előadásokat. Így lesz ez idén is, október elején.

A 20. Internet Hungary mindenképpen nagy szakmai esemény lesz. A kiváló program mellett azért is, mert megéltük, és mert jó látni, hogy eljutottunk idáig. Vannak még jegyek, ha teheted, gyere el!

<!–

–>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük