52 ember áll bíróság előtt, akik idős és beteg emberek százait verhették át – hvg.hu

Read Time:1 Minute, 2 Second
52 ember áll bíróság előtt, akik idős és beteg emberek százait verhették át – hvg.hu

A vád szerint bemutatókon állapították meg, hogy áldozataik olyan súlyos állapotban vannak, hogy csak olyan lézeres karórával, vagy elektromos berendezésre kötött párnával lehet segíteni rajtuk, amilyet ők árulnak.

Három városban telefonközpontokat szerveztek, onnan hívták fel az áldozataikat azok a csalással vádolt emberek, akiknek kedden volt a tárgyalása – számol be az RTL Híradó. Az áldozatok a vád szerint idős és beteg emberek voltak, szám szerint összesen 345-en. Tőlük mintegy 94 millió forintot csaltak ki.

Termékbemutatókon csapták be az áldozataikat – részletezte a módszereit Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője a Híradónak. Ezeket hat másik városban szervezték. Úgynevezett egészségügyi felméréseket is végeztek a bemutatókon, amikről Fülöp azt mondta:

Valamennyi felmérésnek az lett az eredménye, hogy a vizsgált személy borzalmas egészségi állapotban van. Vagy nagyon súlyos az állapota, vagy akár életveszélyes is, de annyira nem kell megijednie, mert a cég által forgalmazott termék majd segít.

Ilyen termék volt például egy lézeres karóra, vagy egy elektromos eszközre kötött párna. Némelyikért százezreket is elkértek.

Összesen 52 ember ellen emeltek vádat: 45-en csalásért kell feleljenek, 7-en pedig közokirat-hamisításért. Van köztük, aki akár 10 év fegyházbüntetést is kaphat.

Eredeti forrás:
https://hvg.hu/kkv/20210928_52_csalo_vert_at_idos_beteg_embereket_vad

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %